icon

Zelfstandig wonen en zelfredzaam.

icon

Alle appartementen zijn ruim van opzet.

icon

Activiteitenprogramma.

icon

Thuiszorgteam exclusief voor serviceflat, 24/7.

Sociale leven

In Maarwold is een actieve recreatiecommissie die heel veel uiteenlopende activiteiten organiseert. Daardoor is er voor elk wat wils! Zo kunt u bij ons bridgen, biljarten, schaken, gymnastieken of fitnessen. Daarnaast organiseren we koffieochtenden, (klassieke) muziekmiddagen, lezingen, excursies, spelavonden, exclusieve diners en nog veel meer. Ook is er een openbare bibliotheek aanwezig waar u boeken kunt lenen.

social

Overzicht activiteiten

Kiest u voor Serviceflat Maarwold, dan kiest u ook voor de ruime mogelijkheden voor het veraangenamen van uw sociaal leven. U kunt in Maarwold vrijblijvend deelnemen aan de volgende activiteiten:

Koffie-ochtend

Elke dag is er in de recreatiezaal tussen 10.30 en 11.30 uur een mogelijkheid om uw medebewoners te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie..

Borreluur

Op vrijdagmiddag kunt u tussen 17.00 en 18.00 uur bewoners ontmoeten onder het genot van een drankje. Bewoners treden hierbij zelf op als gastvrouw / gastheer.

Diners

Een aantal malen per jaar wordt er een dinermiddag of dineravond gehouden. U krijgt tijdens de diners culinaire hoogstandjes geserveerd, bereid door de medewerkers van onze eigen keuken. Een aantal malen per jaar zijn er themabuffetten waarvoor u zich kunt aanmelden.

Bibliotheek

Maarwold beschikt over een enthousiaste groep bewoners met passie voor het lezen van boeken. Op de 1e etage is een bibliotheek waar u op dinsdagochtend een boek kunt lenen en informatie kunt delen over boeken. Een ideale gelegenheid om informatie over schrijven en boeken te delen.

Bridge

Beoefent u de bridgesport dan kunt u in Maarwold uw hart ophalen. Vele bewoners beoefenen op verschillend niveau dit kaartspel. Wilt u zich in deze sport bekwamen dan is er gelegenheid tot een cursus in de omgeving. Op donderdagavond is er een wedstrijd bridgen in de recreatiezaal.

Gymnastiek

Op donderdagochtend is er een gymnastiekuurtje. Onder leiding van een bewegingstherapeut wordt geoefend om de coördinatie te bevorderen en de beweeglijkheid te oefenen. Met gevarieerde oefeningen is er veel afwisseling.

Fitnessruimte

Op de overloop op de 2e etage staan een aantal hometrainers, een loopband en een zitfiets. U kunt hier op een door u gekozen tijdstip trainen en werken aan uw fitheid.

Quick Cup

Een groep bewoners organiseert maandelijks in de recreatiezaal Quick Cup. Een pitch en put spel ontleent aan de golfsport. Laat u eens uitdagen om deel te nemen.

Activiteitencommissie

In Maarwold wordt door een actieve groep bewoners een tal van activiteiten georganiseerd. U kunt deelnemen aan: filmavonden, lezingen, klassieke concerten, kooroptreden, schilderexposities en nieuwe initiatieven door bewoners worden ingebracht. De activiteiten worden veelal omlijst met een drankje en hapje.In veel gevallen assisteren medewerkers bij de organisatie en uitvoering van de activiteit.

Theatercommissie

Een commissie bestaande uit een aantal theaterliefhebbers boekt voorstellingen in de theaters van Groningen en Assen. U kunt op het theaterarrangement intekenen als bewoner. Inbegrepen zijn een geplaceerde zitplaats, een pauzedrankje en vanzelfsprekend taxivervoer vanaf de serviceflat heen en terug.

Sociaal leven in Haren en omgeving

Als bewoner van Maarwold hebt u naast de vele activiteiten in de serviceflat zelf ook een tal van mogelijkheden om te participeren in het dorp Haren of in de stad Groningen. Aan uw voeten liggen mogelijkheden op het gebied van musea, kunstexposities, topsport, recreatie aan het meer, ouderen universiteit ( Hovo), restaurants en een gevarieerd winkelaanbod. Voor kunst en cultuur kunt u o.a. in de stad Groningen terecht bij: De Stadschouwburg, de Oosterpoort, Martiniplaza en o.a. in Assen theater De Nieuwe Kolk. Graag delen wij onze kennis op dit gebied met u en adviseren wij u op maat.

Groningen airport Eelde

Binnen handbereik van het dorp Haren ligt het vliegveld van Eelde. Vanaf dit vliegveld kunt u vakanties ondernemen naar een aantal bestemmingen. Uw reisbureau adviseert u graag in dezen.

Neem contact met ons op

de heer M. Schipper (directeur)

   schipper@maarwold.nl

de heer H. Hammenga (directie-assistent)

  hammenga@maarwold.nl

  050-5346422